Maitake (daivainā čemurene, Grifola frondosa) savvaļā galvenokārt atrodama Japānā un Ziemeļamerikā. Tā aug pie dažu koku, pārsvarā ozolu, stumbra pamatnes. Latvijā sastopama reti un iekļauta Sarkanajā grāmatā. Japāņi maitake ir atzinuši par ļoti garšīgu sēni, un plaši izmanto kulinārijā gan kā galveno ēdienu, gan kā piedevu.Tā ir bagāta ar minerālvielām (Ka, Ca, Mg), vitamīniem (B1, D2, niacīns), un šķiedrvielām un aminoskābēm.
Galveno iedarbību nodrošina polisaharīds beta-glikāns.
Daivainā čemurene nav tik populāra kā tās daudz pētītā māsa šitake, toties to vairāku iemeslu dēļ ļoti iecienījušas japāņu sievietes. Maitake ir iesaukta par geišu sēni, jo geišas regulāri lietojušas sēnes pulverīti, lai nekļūtu resnas. Tas viņām bija ļoti aktuāli, jo katru viesim pasniegto maltīti geišām vajadzēja nogaršot pirmajām, lai pierādītu, ka ēdiens ir labs un nav saindēts.